torsdag, mars 22, 2007

Nyordet kommer 6 år efteråt...

När jag började skriva utbildningsmaterial för Sveriges elevråd - SVEA 2001, hade vi med ett stycke som handlade om att möten i elevrådet inte måste vara kring ett fyrkantigt, ja inte heller runt bord. Ett av tipsen jag gav där, var att ge sig ut på en rask promenad eller joggingtur. Framför allt för att byta miljö, men också för att få röra lite på sig.

Idag kom det, ett tips från ett ledarutvecklingsföretag:


Nyordet:JOBBNING
VAD BETYDER DET? En blandning av jobb och jogging med ett stänk av brainstorming (idékläckning i grupp).

VAR KOMMER DET IFRÅN? En utveckling av promenadsammanträdet. För att hinna allt måste man göra flera saker samtidigt, i det här fallet arbeta och motionera.

HUR ANVÄNDS DET? Ordet används för att beskriva att man ger sig ut på en joggingrunda för att låta tankarna flöda samtidigt som man får motion. Kan användas när man behöver komma på idéer eller hitta lösningen på ett problem. Jobbning kan ske i grupp eller av en person utrustad med mobiltelefon och trådlöst headset.

Visst är det fantastiskt!
Så, om du inte redan prövat, gör det!


Lite tilläggstips:
Om du bara själv ska planera och strukturera, kan det vara ett tips att istället ta en simtur. Där kan du inte skriva massa post-it, inte svara i telefon eller bli störd av kollegorna. Men du kan sortera och plocka fram det viktigaste och planera för det!

Inga kommentarer: