söndag, oktober 23, 2005

Mötets konst - en serie om möten - del 1

Mötets konst!

Möten är en stor del av vår vardag. Vi har personalmöten, utvecklingsmöten, planeringsmöten eller styrelsemöten, avstämningsmöten och stora kongresser. Men ännu oftare så har vi möten människor utan att ha en speciell fråga att diskutera. Vi möter kaffetjejen på Coffeecup eller städaren i korridoren. Vi möter chefen i trappan eller lillebror på centralen. Vi möter herrn i svart rock, kvinnan i gul plastkasse eller killen i basebollmössan.

Hela dagarna går ut på möte med människor.

Vi gör det naturligt, av rena farten, utan att kanske tänka så mycket på det. Vi tackar för kaffet, säger hej till brorsan eller kör det vanliga på avstämningsmötet. Fast är det rätt?
Jag tror vi måste börja tänka mer på våra möten. Så väl de planerade med inbjudna deltagare som de vardagliga.

Jag tänkte låta min Blogg handla om just möten ett tag framöver. En liten serie om möten helt enkelt. Kommentera gärna, utbyt erfarenheter!

Tipset!
Byt miljö för mötet. Våga testa andra platser än runt det fyrkantiga (eller lite rundade) mötesbordet. Varför inte använda kaféer, parker, bussen, eller ta en mötes-promenad. Sätt dagordningen, dela upp frågorna mellan er, gå en sväng runt kvarteret och kom tillbaka med lösningarna.

/Linus
linus@adarca.se

Inga kommentarer: